Planera och låta sig inspireras

Jag känner mig priviligierad då jag kan hålla en kanslidag nu och då. Tror det lyckas nu på våren med en dag i veckan, åtminstone ett par månader.

Läs mer

Nya matäventyr till havs och till lands!


Veckorna på Papaya går så fort, jämnt skall nya menyer komponeras och varor beställas. Jag har svårt att hinna med faktiskt. Nu är det fredag kväll och jag är ute på Matgruvan. Matgäster på kommande i morgon, tio pigga Kimitodamer skall ut med Myggen för att inta en skärgårdslunch här ute på mitt smultronställe.

Läs mer

Närmat på tapeten!


Nu kan du knappast öppna radion eller bläddra i en tidning utan att höra eller se något om närmat. För mig som är i branschen och står bakom Slow food ideologin är detta på inget sätt nytt. Vi har alla sett fenomenet komma starkt.

Läs mer

Pang på rödbetan!


Rakt på sak, direkt, utan dröjsmål! Betyder uttrycket. På Salladscafé Papaya äter vi rödbetor varje vecka, ibland flera gånger. Idag är rödbetan hipp! Något som är inne och coolt.

Läs mer

2016 är baljväxternas år!

FN:s generalförsamling har utropat detta år till Baljväxternas år, International Year of the Pulses (IYP), och FAO sprider budskapet vidare om hur näringsrika och värdefulla baljväxterna är. De är också bra för växtföljden och ökar den biologiska mångfalden!

Läs mer

oiva logo