Trendspaning och annat

Efter ett besök i Stockholm med många goda matupplevelser i bagaget och ett stort antal mattidningar sitter jag och njuter av fredagkväll med tongåvan och ”pappersjobb”.

Skönt att få undan det mesta och sedan i morgon blir det Minä Olen mässa i Helsingfors på Finlandiahuset. Teater på kvällen. Det är viktigt med både lekamlig och andlig spis! 

Jag tror inte jag överdriver om jag skriver att det i varje mattidning framkommer det gröna, ekologiska, hälsosamma och goda köket. Trendspaning ger vid handen att vi på Papaya är precis rätt i tiden! Jag kan bl.a. läsa att den trend som verkligen skapar avtryck och på riktigt förändrar miljön vi lever i är nog den gröna och den alkoholfria trenden som bara fortsätter att vinna mark. Nu kommer restaurangguider att ta fasta på helheter som hur restaurangen arbetar med hållbarhet; livsmedel skall kunna spåras till sitt ursprung, matavfall och svinn skall minskas kraftigt och åtgärdas, personal skall utbildas i hållbarhetsfrågor, mera grönt på menyerna, säsongfokus samt hållbart kött och fisk, sertifierat. Allt detta har vi redan och är på god väg med. Du kanske inte vet men vi använder ekologiska rengöringsmedel, handtvål, diskmaskinsmedel, städdukar osv. Sköljmedel för diskmaskin finns inte ännu tyvärr och maskinen kräver sköljmedel. Vi sorterar allt utom hushållskartong och plast. Vi har inte löst utrymmesfrågan ännu och skulle vilja ha plastsorteringen närmare Papaya. Jag har ju valt bort bilen och cyklar.

Nu i februari har vi öppet tre dagar i veckan men från mars fortsätter vi igen med fem lunchdagar. Jag kommer också att mera aktivt driva min säljkampanj. Nu har jag kört in ett koncept som jag hoppas någon skulle fortsätta med och ytterligare utveckla, helt i stil med rådande trend. Jag är säker på att här ligger framtiden. Önskar finna en eller ett par personer som skulle vara tillräckligt inspirerade, ha visioner och framför allt orka med det arbete som krävs för att föra Papaya vidare. Det Sussi Björkqvist påbörjade har utvecklats och nu har Salladscafé Papaya funnits i snart 21 år. Det är inte dåligt det. Här finns utrymmen som är lämpade för en lunchrestaurang i detta format. Ca 47 platser inomhus och ute på vår, sommar, höst ytterligare 12 platser. Utvecklingsmöjligheterna är nästan oändliga. Tänk att ha ett 20 års perspektiv framåt! Utrymmen är renoverade och hyran är skälig. Tag kontakt om du funderar vidare på just detta.

Livet blir just så spännande och utmanande som vi själva vågar göra det till!


tidningar

oiva logo