GOD OCH FRIDFULL JULHELG TILL ALLA VÅRA KÄRA GÄSTER! HYVÄÄ JOULUPYHÄÄ KAIKILLE IHANILLE VIERAILLEMME!


Nu 23.12. går vi att fira jul och på Papaya vill vi tacka för ett fint år i gott sällskap med er alla! Vi öppnar åter 3.1.2018 med ny inspiration och många gamla favoriter men också många nya maträtter att glädja och överraska er med.

Nyt 23.12 menemme joulun viettoon ja avaamme jälleen 3.1.2018 tarjoamalla vanhoja suosikkeja mutta myös uusia ruokaelämyksiä teidän iloksenne!



Under det nya året kommer vi att erbjuda både grönsaksbaserade maträtter som förut men även veckans ”husman.” Vi vill återuppväcka husmanskosten som blivit åsidosatt här i Finland som lunchmat. Under året som gick bjöd vi på kåldolmar, kålpudding, karelsk stek med potatismos, siskonkorvsoppa, får i kål soppa m.fl. husmansrätter. Nu sätter vi i system att erbjuda en dag i veckan dagens ”husman” från vecka 2 på fredagar och hoppas ni kommer att gilla det. Givetvis har vi något vegetariskt att erbjuda alla er som hellre väljer det gröna alternativet. Som tidigare kommer vi också att i stor utstreckning erbjuda glutenfria alternativ för dem som behöver specialdieten.
På bilden nedan: trattkantareller, fisksoppa lunch på gång! Lounas menossa, kotiliesi, sienet ja kalakeitto tulossa!

spis


Tulevan vuoden uutuus tulee olemaan kotiruoka. Monta ruokalajia jotka eivät ole tarjolla enään lounaspaikoilla maassamme. Tänä vuonna olemme tarjonneet kaalikääryleitä, kaalilaatikkoa, karjalan paistia perunasoseen kera, siskonmakkarakeittoa, lammaskaalia jne mutta tulevan vuoden aikana tarjoamme kerran viikossa (v. 2 lähtien perjantaisin) reilua kotiruokaa aina kasvisvaihtoehdolla teille jotka haluatte syödä kasvisruokaa. Niin kuin aikaisemminkin meillä on tarjolla gluteenitonta vaihtoehtoa heille jotka tarvitsevat erikoisruokavalioa.

Fisken vi serverar är alltid inhemsk och oftast vild så även i fortsättningen. Köttet inhemskt och ofta ekologiskt. Säsongerna kommer att betonas ännu mera än hittills och jag vill påminna om att vi gärna säljer hem dagens mat till halva priset från kl. 14.30 ifall vi blir med rester. Tag gärna med egna kärl så sparar vi på naturen. Ring eller kom in och hör med oss. Vi bakar allt bröd själva, även det söta. Önskar du beställa hem pajer, bröd, gratänger osv så hör du av dig i tid och det ordnar sig.

Käyttämämme kala on aina kotimaista ja useinmiten villiä kalaa niin myös tulevaisuudessa. Liha on kotimaista ja usein luomua. Sesonkivaihtelut tulevat enemmän näkyviin ruokalistalla ja muistutan että voi tilata kotiin päivän ruokaa puoleen hintaan klo. 14.30 jälkeen. Soita tai poikkea kysymään ja ota mukaan omat astiat niin säästämme luontoa. Leivomme kaiken itse, myös kahvileipä. Meiltä voi tilata piiraita, leipää, kiusauksia yms. Ota yhteyttä ajoissa niin asia järjestyy.


Sikbuljong på gång och ekologiska kycklingar har kokats och buljongen tas tillvara. Allt på Papaya är handarbete. Käsityötä meillä, siikaliemi ja luomukanaa menossa.
buljongkok


Avslutningsvis önskar vi på Papaya alla ett underbart slut på det gamla året och ett givande Nytt År i den goda matens tecken!

Lopuksi toivotamme kaikille ihanaa loppuvuotta ja antoisaa Uutta Vuotta hyvän ruuan merkeissä!


Ekenäs gös och sik men även från Borgå och Åland kommer vår fisk. Tammisaari kuhaa ja siikaa mutta saamme myös kalaa Porvoosta ja Ahvenanmaalta.


gososik
oiva logo