Luomua, reilua lähiruokaa kiitos!


Työskennellä oman vakaamuksen mukaisesti on minulle tärkeätä!

 Papayassa ei kaikki ole luomua, lähiruokaa tai reilun kaupan kamaa mutta niin paljon kuin mahdollista yritän panostaa yllä mainittuun. Valitsen, mikäli mahdollista, luomuruokaa. Mikäli ostan esim. hapankaalia valitsen luomuvaihtoehdon mutta maitotuotteet jokapäiväiseen käyttöön eivät ole luomua vaan laktoosittomia tuotteita. Juustoon käytän luomumaitoa mutta luomupiimä ei ole tarpeeksi rasvainen joten AB piimä tulee siihen. Pari kuukautta sain ostettua lähimunia Täktomista nyt koko tuotanto menee Hankooseen. Minä hankin luomumunia tukun kautta.

egenost

Päivittäin käytämme vastapuristettua sitruunanmehua ja siihen käytän aina luomusitruunoita. Kahvi ja tee ovat luomua ja reilun kaupan tuotteita. Pavut, linssit, siemenet ja pähkinät sekä viljat ovat luomutuotantoa. Ostan Makrobiosin kautta varastoon tuotteita.

makrobios

Tällä viikolla sain ensimmäiset kurkut Tenholasta Holmqvistin puutarhasta. Tästä eteenpäin sieltä tulee tuoreet kurkut. Parin viikon päästä myös tomaatit.

Minulle nämä asiat ovat tärkeitä. Tahdon tarjota parasta mahdollista. Tahdon myös laittaa ruokaa hyvistä aineista. Voi ja kerma kuuluu niihin ruoka-aineisiin joita käytämme. Myös öljyt, oliiviöljy on luomutuotantoa mutta tavallinen rypsiöljy on myös käytössä.kaffe

 

 

 

oiva logo