Vasikantanssi ja uuninauriit

Perjantaina 15.7 tarjosimme maissikeittoa mistä monet pitivät. Ehkä tämä voi olla yksi tapa ottaa talteen syksyn kotimaisen maissisadon?Me käytimme pakastemaissia mutta mehän keitämme 20 l keittoa, kotona on vähän pienemmät kattilat ja määrät.

Toinen erikoisuus viikolla 28 oli vasikantanssi, ternimaidosta tehty ”Pannacotta” voisi sanoa. Helppo ja hyvänmakuinen perinneruoka! Ternimaitoa saa ostaa pakastettuna K-Popsista ja se tulee heille Lindöön kartanosta Tenholasta, lähellä tuotettua. Minä sekoitin 8 dl ternimaitoa, 2 dl luomutäysmaitoa ja hiukan suolaa yhteen ja kaadoin seos voilla voideltuun uunivuokaan. Uuni 175 astetta ja sitten vain odottamaan. Kun paistos on hieman hyytynyt lisäät kanelia ja sokeria pintaan. Minä valitsen Ceylonkaneli joka on terveellinen ja hyvänmakuinen, luomu. Tavallinen kaneli on kassiakaneli ja sisältää aika paljon kumariinia.

Myös uuden sadon nauriit olivat pöydässä viime viikolla. Uuninauriit maustetut sormisuolalla, oliiviöljyllä sekä hieman hunajaa. Nyt löydät nauriita torilta joten nauttimaan uudesta sadosta.

Uusi viikko ja uudet menuut. Katso lunchpaussen sivulta tai Papayan kotisivulta mitä hyvää on tulossa. Panostamme aina raaka-aineisiin. Tervetuloa!

rovor
oiva logo